My Language Avenue je Language coaching centar koji nudi Language coaching treninge i programe za usavršavanje engleskog jezika za više nivoe (B1, B2, C1). Osnivač je Nevena Mićović, Master profesor engleskog jezika sa diplomom Filološkog fakulteta u Beogradu (katedra za Anglistiku), sertifikovani language coach (International Language Coaching Association, Majami, Florida) i kreator dva autentična proizvoda za učenje stranih jezika – My Language Notebook i My Language Journal.


Zahvaljujući visokom proseku na studijama, Nevena je nominovana za stipendiju na Alpen Adria Univerzitetu u Austriji gde provodi jedan semestar treće godine studija. Tamo pohađa kurseve i prilikom posete jednoj školi, koja je u nastavi koristila Coaching metodologiju zaljubljuje se u takav način usvajanja stranih jezika. Piše istraživački rad i nastavlja da se edukuje u tom pravcu, da bi nekoliko godina kasnije i stekla sertifikat za Language coach-a. Uvidevši prednost internacionalnog iskustva, Nevena odlazi u Italiju i Češku Republiku gde volontira na kulturnim i edukativnim projektima sa ljudima iz celog sveta. Vraća se u Srbiju sa željom da stečena znanja primeni i donese promenu.

Nakon završenih Master studija, Nevena drži kurseve opšteg i poslovnog engleskog u velikim firmama u Beogradu (Strabag, Delta Agrar, Bambi, Hemofarm, Carlsberg, Mercator). Radeći sa ljudima na ozbiljnim položajima koji su jezik znali malo ali ne dovoljno, koji su imali tremu i blokadu kada je trebalo da pričaju na engleskom jer se to od njih očekivalo kako bi držali sastanke i prezentacije i komunicirali sa klijentima, shvata i potvrđuje ono što je uvidela u Austriji, a to je – uspešno savladati strani jezik ne znači samo naučiti reči i gramatička pravila.

Iz tog razloga, Nevena danas u svom radu korsiti coaching alate uz pomoć kojih sa klijentima radi na ciljevima, strahovima i blokadama, uverenjima, samopouzdanju i motivaciji u kontekstu učenja jezika.

O proizvodima

Nevenini odrasli zaposleni učenici su imali još nešto zajedničko – nedostatak vremena. Koristeći svoje lične veštine organizacije i iskustvo Nevena kreira prvi planer za učenje jezika na našim prostorima- My Language Notebook sa ciljem da svojim učenicima pomogne da se organizuju i uštede vreme tako što u svakom trenutku znaju gde su šta zapisali.

Kao plod iskustva i stečenih znanja, nastaje još jedan proizvod sa istim ciljem – efikasno usvajanje stranog jezika – My Language Journal.

Pored kombinacije coaching alata i tradicionalnih programa, ono što naše učenike dovodi do ostvarenih jezičkih ciljeva jesu upravo ovi autentični proizvodi. Nevenina vizija je da uz inovativne metode i promenu koju je donela u polje nastave engleskog jezika, olakša i ubrza učenje jezika svima kojima je engleski jezik sredstvo do višeg cilja (boljeg kvaliteta života- bolje poslovne prilike, putovanja, nova saznanja i poznanstva). Rad na sebi, dobra organizacija i engleski jezik nas sasvim sigurno vode do ostvarenja snova.

Svi proizvodi, programi i treninzi u centru My Language Avenue nastali su kao direktan odgovor na potrebe naših učenika.